123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Choklad och päronpaj

Recept (Svenska)

Choklad och päronpaj

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

8 – 10 bit

Choklad mördeg:


125 g smör
120 g florsocker (2dl)
55 g Ägg (1st)   
25 g kakao (1/2dl)
240 g Vetemjöl (4dl)


Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en avlång pajform med löstagbar kant 28 * 20 cm ända upp på kaneterna. Skär av överflödig deg. Skala päronen, dela i mitten och skiva i lagom tjocka skivor och lägg en bunke, pressa över citron saft och blanda runt.

 

Fyllning:

 

120 g mandelmjöl 
150 g strösocker (1 3/4dl)
120 g smör – rumstemperatur 
165 g Ägg (3st)
40 g kakao (1dl)
4 g Vaniljsocker (1tsk)
30 g Vetemjöl (1/2dl)
40 g Pekanötter - grovhackade 

Sätt ugnen på 180 grader. Kör mandelmjöl och strösocker i en matberedare, ta i lite i taget av smöret. Blanda sedan i ett ägg i taget, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt till en len och fin massa. Fördela jämt i formen och lägg på päronskivor och hackad pekanötter. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 50 – 55 min. Ta ut och låt svalna.

400 g (4dl) lättvipsad grädde – till servering