123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Frozen Cheesecake

Recept (Svenska)

Frozen Cheesecake

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

6 portioner 

Cheesecake:

 

200 g Vispgrädde (2 dl)
200 g Philadelphiaost (eller annan färskost av samma typ)
5 g Vaniljsocker (11⁄2 tsk)
185 g Ägg (3)
100 g Strösocker (ca 1 dl)
50 g Starkt espressokaffe (1⁄2 dl)

 

Vispa grädden till en inte alltför fast konsistens i en bunke. Blanda färskost och vaniljsocker i en annan bunke. Sepa- rera äggulor och äggvitor. Vispa gulorna och sockret pösigt och vispa vitorna till en fast maräng.

Blanda färskost och äggulor väl, vänd ner marängen med en slickepott och vänd slutligen ner vispgrädden. Blanda ordentligt, men försiktigt.

Varva cheesecakeblandning och espresso i serverings- glas (droppa espresson längs glaskanterna). Låt glasen stå i frysen tills blandningen är halvfrusen, cirka 1 timme.

 

 

Digestivecrumble:

 

150 g Digestivekex (10)
50 g Rumstempererat smör
2 g Bakpulver (1⁄2 tsk)

 

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa kexen till smulor i en mat- beredare, eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med till exempel en kavel. Blanda smulorna med resten av ingredienserna i en bunke och nyp ihop med finger- topparna till en smuldeg.

Strö ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

Ta ut glasen ur frysen, toppa dem med digestivecrumble och servera direkt.