123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Karlsbader bullar med äpple

Recept (Svenska)

Karlsbader bullar med äpple

isabella kourieh

30 st

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Karlsbader deg:

 

 

30 g Jäst 
250 g Mjölk (2 1/2dl)
690 g Vetemjöl (11 1/2dl)
85 g Strösocker (1dl)
170 g Smör – rumstemperatur
10 g Bakpulver (2tsk)
6 g Salt (1tsk)
55 g Ägg (1st)

 

 

 

Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingridienser och arbeta degen med krok på mellan hastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.

 

 

Fyllning:


250 g Mandelmassa
180 g Smör – rumstemperatur 
3 g Malen kardemumma
1 st Äppel
4 g Mald kanel (1/2tsk)
Pärlsocker


Blanda ut mandelmassa med lite i taget av smöret och kardemumman och blanda till en slät fyllning. Skala äpple och tärna i små tärningar, lägg i en skål och strö över mald kanel och blanda runt. Kavla ut karlsbader degen på ett lätt mjölat bord 40*48 cm. Skär ut 30 st 8*8 cm fyrkanter. Spritsa en klick med fyllning i mitten och lägg på 3 äppelbitar. Vik över kanterna och lägg i form. Låt jäsa under plast 45-60 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 220 grader i 13-15 minuter. Låt svalna helt.