123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

PIÑA COLADA DESSERT

Recept (Svenska)

PIÑA COLADA DESSERT

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

6 Portioner

Kokosmousse:

100 g vit choklad
1⁄2 gelatinblad
75 g kokosmjölk (3⁄4 dl)
75 g vispgrädde (3⁄4 dl)
10 g kokosrom, gärna Malibu (1 msk)
125 g vispgrädde (11⁄4 dl)

 

Karamelliserad ananas:

1⁄2 ananas
130 g strösocker (11⁄2 dl)
3 passionsfrukter, fruktköttet
1 lime, färskpressad saft
20 g kokosrom, gärna
Malibu (2 msk)

 

 

Kokosmousse: 

 

Dag 1.

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp kokosmjölk och 75 gram grädde. Häll detta över chokladen och låt stå i någon minut. Krama ur och tillsätt gelatinet.Vispa blandningen slät, eller använd en stavmixer. Rör ner rom och 125 gram grädde. Fortsätt att vispa eller mixa till slät konsistens. Täck med plast och låt moussen stå i kylskåp över natten.

Dag 2.

Vispa moussen med en elvisp tills den har fått samma konsistens som medelhårt vispad grädde – men vispa inte för länge!

 

Karamelliserad ananas:

Skala ananasen, skär bort den hårda stocken i mitten och skär fruktköttet i små bitar. Smält sockret till en gyllenbrun karamell på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Rör om tills allt socker har smält.

Tillsätt ananasen och rör om. Rör ner passionsfrukt, limesaft samt rom och låt småkoka i cirka 2 minuter. Låt ananasbitarna rinna av i en sil och ta vara på lagen som bildats. Lägg ananasen i kylen.

Rosta lite kokosflingor i en torr stekpanna på ganska låg värme. Rör om konstant tills kokosen har fått fin färg. Fördela ananasen i botten på serveringsglas. Häll på lite av lagen och spritsa sedan ner kokosmousse i varje glas. Garnera med den rostade kokosen.