123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Snitt kakor

Recept (Svenska)

Snitt kakor

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kola snitt

Deg:

210 g Smör – rumstemperatur
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Mörk sirap (1 1/2msk)
8 g Bikarbonat (1 1/2tsk)
1,5 g Mald ingefära (1/4tsk)
300 g Vetemjöl (5dl)

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, strösocker och sirap. Blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

 

Choklad snitt

Deg:

210 g Smör – rumstemperatur 
150 g Florsocker (2 1/2dl)
240 g Vetemjöl (4dl)
20 g Kakao (1/2dl)
5 g Bakpulver (1tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
4 g Vaniljsocker (1/2msk)
1 st ägg till pensling och pärlsocker.

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och florsocker, blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

 

Kardemumma snitt

Deg:

220 g Smör – rumstemperatur 
00 g Strösocker (2 1/4dl)
30 g Äggula (2st)
20 g Ljus sirap (1msk)
8 g Bikarbonat (1 1/2tsk)
7 g Mald kardemumma
390 g Vetemjöl (6 1/2dl)
5 g kardemumma + 45 g strösocker – blanda och strö över kakorna 

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, strösocker, äggula och sirap. Blanda sedan i resterande ingredienser till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Strö över kardemumma och strösocker. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-16 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och kubba i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.