123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Vanilj och Tosca bullar

Recept (Svenska)

Vanilj och Tosca bullar

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 

30 Stycken

 

Vetedeg:
 

30 g Jäst
250 g Mjölk
570 g Vetemjöl (9 1/2dl)
3 g Salt (1/2tsk)
5 g Malen kardemumma
110 g Smör – rumstemperatur
110 g strösocker (1 1/4dl)
55 g Ägg (1st)

 

Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljumen och slå över och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildad gluten och känns klansig och fin på utan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 15 minuter. Kavla ut degen 3-4 mm tjock. 

 

 

Mandel & vaniljfyllning

 

300 g Mandelmassa

100 g Smör - rumstemperatur

25 g vatten (1/2dl)

10 g Vaniljsocker (1msk)

 

Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning, blanda i vatten och vaniljsocker. Bre på ett jämt lager med fyllningen på den utkavlade vetedegen och rulla ihopp till en rulle och dela i 30 bitar. Lägg i pappersformar och på plåt, plasta eller ta en bakduk över och låt vila i 50 – 60 minuter. 

 

 

Tosca:

100 g Smör

100 g Grädde (1dl)

85 g Strösocker (1dl)

50 g Glykos (4msk)

100 g Flagad mandel (2dl)

 

Koka smör, grädde, strösocker och glykos på mellan värme i en kastrull tills den får en lätt gyllenbrun färg under konstant omröring så att det inte bränner i botten. Ta av från värmen och lägg i flagad mandel, låt svalna. Sätt ugnen på 220 grader, fördela toscan på bullarna när dom jäst klart och grädda mitt i ugnen på 220 grader i 11-13 minuter, tills toscab och bullen fått fin färg, ta ut och låt svalna.