123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Vitchoklad kaka med hallon

Recept (Svenska)

Vitchoklad kaka med hallon

isabella kourieh

ca 24 bitar

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vitchoklad kaka:

330 g vit choklad
160 g smör 
220 g vetemjöl (3 ¾ dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
7 g salt (1 tsk)
165 g ägg (3, rumstempererade) 
90 g strösocker (1 dl)
70 g vita chokladknappar eller grovhackad choklad
30  färska hallon

 

Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck bottnen med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den smälta choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Vänd till sist ner chokladknapparna. Fördela smeten jämnt i formen, strö över hallonen och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.