123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

White Chocolatechip Macadamian Cookies

Recept (Svenska)

White Chocolatechip Macadamian Cookies

isabella kourieh

ca 25 kakor 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 

Cookie deg:



170 g smör
180 g macadamianötter (2 ½ dl)
140 g farinsocker (2 dl)
120 g strösocker (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
15 g äggula (1)
300 g vetemjöl (5 dl)
3 g bikarbonat (½ tsk)
2 g salt (½ tsk)
4 g vaniljsocker (1 tsk)
250 g vita chokladknappar

 

 


Cookie deg: 

 

Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret och grovhacka nötterna. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop det smör, farinsocker och strösocker i en bunke. Vispa ner ägg och äggula. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nötter och chokladknappar. Plasta in degen och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter.Dela degen i 25 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 11 minuter, eller tills kakorna har fått lite fin färg. Låt svalna någon minut på plåten och låt dem sedan svalna helt på galler. Förvara kakorna torrt.