123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Chocolatechip Banana Cupcakes

Recept (Svenska)

Chocolatechip Banana Cupcakes

isabella kourieh

Cupcakes

2,4dl Vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
120g Rumstempererat smör
1 ¼ dl Socker
60g Gräddfil
1st Vaniljstång
2st Ägg
2 st mogna bananer, skalade och mosade
2dl hackad choklad eller ”chokladknappar”

 

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en cupcakeplåt med formar. Sikta ihop alla torra ingredienser i en skål och lämna åt sidan. Vispa smör, vanilj och socker fluffigt, tillsätt sedan gräddfilen. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Vänd i de torra ingredienserna tills du har en slät smet utan klumpar. Skiva bananerna tunt och mosa med gaffel eller elvisp. Vänd i bananmoset och sist chokladhacket. Fyll ¾ av formarna och baka cupcaksen i en cupcakesplåt i 18-20 minuter, ta ut och låt svalna.

 Chocolatecip Cookies (60 kakor)

130 g hasselnötter (2 dl)
300 g mörk choklad eller knappar (3 dl)
230 g rumstempererat smör
170 g strösocker (2 dl)
120 g farinsocker (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
330 g vetemjöl (5 ½ dl)
7 g bikarbonat (1 ½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g salt (½ tsk)


Sätt ugnen 190 grader. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.

Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas). Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Blanda slutligen ner nöt- och chokladhacket.

Rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i cirka 4-5 minuter, eller tills kakorna har få lite fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt. Det går även utmärkt att spara degen obakad i frysen.
Nutellafrosting

150g Mörk choklad
150g Cream Cheese
100g Rumstempererat smör
150g (2 ½ dl) Florsocker
10g (1 msk)Vaniljsocker
2g (1/4 tsk)Salt
100g (3/4 dl) Nutella


Hacka chokladen och smält den försiktigt i vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperaturen (35-40 grader). Vispa smör, cream cheese, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt Nutella, salt och sist chokladen. Om frostingen känns lös, sätt in den i kylen i 10-15 minuter innan användning