123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Key Lime Pie

Recept (Svenska)

Key Lime Pie

isabella kourieh

Pajskal

100g Smör
200g (15st) Digestivekex
30g (2 msk) Strösocker

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra en pajform med löstagbar kant med smulorna. Tryck ihop med fingrarna tills du har ett täckande skal över hela formen. Grädde i ugnen i 15 minuter. Låt skalet svalna av på ett galler.

 

 

Limefyllning

400g (1 burk) kondenserad mjölk
125g (1 ¼ dl) pressad limesaft + skal från 1 limefrukt
10g (1msk) vaniljsocker
30g (2st) äggula
110g (2st) Ägg

 

 Sänk ugnen till 170 grader. Blanda med en slickepott kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter. Fyll fyllningen i pajskalet och baka i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler. Sätt sedan pajen i kylen i cirka 2h.

 

 

Italiensk maräng

300g Socker
120g Vatten
150g Äggvita

 

Koka upp socker och vatten till 121 grader. Under tiden kan du vispa äggvitorna på medelhög hastighet. Häll sockerlagen med tunn stråle över äggvitorna medan de konstant vispas på max i mixern. Vispa tills den svalnat av sen är den klar att använda!