123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kärleksmumsrulltårta

Recept (Svenska)

Kärleksmumsrulltårta

isabella kourieh

Chokladganache med espresso

80g Grädde
1 Vaniljstång
30g Honung
1 Dubbel Espresso
100g Mörk choklad
20g Osaltat smör


Koka upp grädde, honung och vanilj. Slå över hackad mörk choklad. Tillsätt espresson och smöret och mixa slätt med en stavmixer utan att tillföra någon luft. Har du tid, förbered ganachen redan dagen innan. Lägg en bit plastfilm mot ganachens yta och låt vila i rumstemeratur i minst 4 timmar.

 

Rulltårta, botten

80 g Vetemjöl (1 1/4 dl)
40g Kakao
20g Maizena
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker
165 g Ägg (3st)
130 g Strösocker (1 1/2dl)
35 g filmjölk (2msk)


Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och strösocker poröst, vänd i dem torra ingredienserna med en slickepott försiktigt och tillsätt sist i filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.

 

Smörkräm - rulltårta

400 g rumstempererat osaltat smör
10 g vaniljsocker (1 msk)
150 g äggvita (4–5)
220 g strösocker (2 ½ dl)
1 nypa salt
Malibu
Rostade kokosflingor


Smörkräm

Lägg äggvitor, socker, vaniljsocker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa med elvisp tills alla sockerkristaller har lösts upp (cirka 55 grader). Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen är styv och har svalnat. Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt Malibu efter smak.


Montering

Stryk ut ett tunt lager med smörkräm över chokladbottnen och ringla på ganache. Blanda med en palett och jämna ut. Rulla försiktigt ihop rulltårtan mot dig. Avsluta med att spänna ihop den medan den ligger kvar i bakplåtspappret. Stryk eller pensla ett tunt lager med ganache ovanpå rulltårtan och strö på kokosflingor. Skär upp


Kokos till garnering