123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Beet cupcakes

Recept (Svenska)

Beet cupcakes

isabella kourieh

Rödbetscupcakes 15 min (12 -14 st)


70g rivna morötter (ca 1)
100g riven rödbeta (ca 3)
20g riven kokos (1/2 dl)
140g vetemjöl (2 1/3 dl)
3g bikarbonat (1/2 tsk)
3g bakpulver (3/4 tsk)
3g salt (½ tsk)
4g kanel (2 tsk)
4 st ”Riv” muskot från hel nöt
110g ägg (2)
170g strösocker (2 dl)
130g vegetabilisk olja (1 1/2 dl)
100 g Valnötter


1.     Sätt ugnen på 180 grader.
2.     Lägg upp 12st muffinsformar i en cupcake plåt.
3.     Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke.
4.     Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke.
5.     Vispa ner de torra ingredienserna och sist oljan.
6.     Rör till sist ner de rivna morötterna och hackade valnötter.
7.     Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
8.     Prova med sticka att kakan är genomgräddad.
9.     Låt svalna helt i formen.


Frosting 5 min

200g Rumstempererat osaltat smör
200g Florsocker (3 2/3 dl)
400g Cream cheese
12g vaniljsocker (2 tsk)


1.     Vispa ihop smör och färskost.
2.     Tillsätt vaniljen och florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
3.     Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa på cupcaksen.