123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Biskvier

Recept (Svenska)

Biskvier

isabella kourieh

Biskvibottnar

250 g Mandelmassa 
125 g Strösocker (1 1/2 dl)
60 g Äggvita (2st)
300 g Mörk choklad (till att doppning)
 

Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
 

1. Använd resterna av mjölkchokladkrämen från tårtan och spritsa toppar på biskvibottnarna.
2. Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små toppar.
3. Ställ i kylen i 30 minuter.
4. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
5. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
6. Klara att servera! Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka.