123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Recept (Svenska)

Creamcheese sherbet med drottningsylt och grahamskex

isabella kourieh

Cream cheese sherbet

500g (5dl) Mjölk
120g (1 ½ dl) Socker
40g (2 msk) Honung
150g Philadelphia
1 st Gelatinblad

Blötlägg gelatin i kallt vatten. Koka upp hälften av mjölken med socker och honung. Tillsätt urkramat gelatinblad. Kyl ner med den resterande mjölken och blanda sedan i philadelphian med en stav mixer. Kör i glassmaskin.

 

Hallon/röda vinbär marmelad

200g (4dl) Hallon
100g (2dl) Röda Vinbär
50g ( ½ dl) Vatten
1 st Vaniljstång
200dl Rörsocker
5g ( ½ tsk) Gult pektin – Det går att ersätta rörsocker/pektin med syltsocker

Värm vatten och bär på låg värme på spisen. Blanda pektinet med lite av sockret.

 

Info som Roy kan berätta;

 

Pektinprov: Ta en matsked av marmeladen och blanda med en 1 msk sprit i ett glas. Efter ca 1 minut ska det bildas fasta klumpar likt gelé. Du kan också ta en msk marmelad på en tallrik och kyla någon minut i frysen eller kylen. Kan du sedan dra ett streck som inte flyter ihop är gelén tillräckligt fast och klar. Koka annars sylten, marmeladen eller gelén några minuter till och testa igen. Är det ännu för löst så tillsätter du pektin enligt paket. Brukar vara ca 1 tsk per liter. Blanda först pektinet i ett glas med lite av saften från marmeladen och tillsätt under omrörning. Koka två minuter till och gör pektinprovet igen.

 

Grahamssmulor

8st Krossade digestivekex

 

Montering

Varva glass, kompott och krossade grahamskex i en glasburk. Stoppa i frysen eller servera direkt.