123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Recept (Svenska)

Frozen blueberry cheesecake

isabella kourieh

Blåbärskompott 150g

80g Blåbär (1dl)
20g Vatten (1 ½ msk)
80g Syltsocker (1dl)

 

Blanda vatten och socker tillsätt blåbär. Låt koka på låg värme i 10 minuter. Låt svalna.

 

Cheesecake

2 1/2 gelatinblad
250 g Färskost
50 g vispgrädde (1⁄2 dl)
250 g vispgrädde (2 1⁄2 dl)

45 g äggula (3)
120 g strösocker (11/3 dl)

50 g vatten (1⁄2 dl)
150g Blåbärskompott (2dl)

 

Fodra insidan av en bakform med löstagbar kant, 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Lägg gelatinet i kallt vatten. Blanda färskost och 50 gram grädde till en slät kräm. Mjukvispa 250 gram grädde.Vispa upp äggulorna i en bunke. Koka upp socker och vatten till 121 grader i en kastrull. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggulorna och vispa samtidigt med en elvisp. Fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat. Smält gelatinet i en liten kastrull på låg värme och blanda ner det i äggblandningen.Vänd ner färskosten noggrant. Rör där efter ner grädden till en slät mousse. Fördela moussen i formen och låt stå i frysen i 2 timmar.

 

Bärkompott

4 gelatinblad
1⁄2 vaniljstång
100 g vatten (1 dl)
85 g strösocker (1 dl)
100 g frysta hallon
1⁄2 citron, färskpressad saft
25 färska hallon

10 färska jordgubbar

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången tillsammans med vatten, socker, frysta hallon och citronsaft i en kastrull. Koka upp och plocka upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät sås. Dela hallon och jordgubbar och rör ner dem. Fördela kompotten över moussen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

 

 

Kexbotten

120 g rumstempererat smör
200 g vetemjöl (31/3 dl)
120 g strösocker (11/3 dl)
8 g salt (1 tsk)
2 g bakpulver (1⁄2 tsk)
50 g ägg (1)
20 g äggula (1)

 

Sätt ugnen på 180 grader. Nyp med fingertopparna ihop alla ingredienser, utom ägg och äggula, till en smulig blandning i en bunke.Tillsätt ägg och äggula och arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i cirka 30 minuter. Kavla ut degen till en 3 mm tjock rundel, 23 cm i diameter, på bakplåtspapper. För över pappret till en plåt och grädda bottnen mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Lägg tårtan på kexbottnen, låt tina i 1 timme och dekorera med färska bär och citronmeliss.

 

Eller dekorera med lättvispad grädde och massor med färska blåbär och citronmelis