123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Recept (Svenska)

POTS DE CRÉME AU CHOCOLATE

isabella kourieh

6 – 7 ST

 

POTS DE CRÉME AU CHOCOLATE

200 g mörk choklad 55%
200 g mjölk (2dl)
350 g grädde (3 1/2dl) – (200)
150 g Färskost
1 st vaniljstång
110 g äggulor (6st)
3 g Salt (1/2tsk)

 

Garnering

200 g grädde
100 g hackad choklad

 

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll upp mjölk, grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i det med mjölken. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg i en bunke, tillsätt strösocker, salt och rör om. Koka upp grädden, slå den över äggulorna, blanda väl och häll tilbaka allt samman i kastrullen. Under konstant omröring under mellan värmer röd du tills det börjar kännas krämigt. Slå det över chokladen, låt stå någon minute och mixa med en stavmixer. Full önskade koppar och låt sätta sig i kylen 2 timmar. Servera med lite lättvispad grädde och hackad choklad.

 

Eller;

 

Bakad chokladkräm med mynta och cream cheese

175g (1¾ dl) Grädde
Blad från en kruka mynta
250g Philadelphia
375g Ljus Choklad/ 340g Mörk Choklad
2st Ägg

 

Koka upp grädden och slå över myntan. Låt dra i 15 minuter och sila sedan av myntan. Se till att pressa ut de sista dropparna vätska från myntabladen- det är där smaken sitter! Värm försiktigt upp grädden med färskosten på låg värme, slå över chokladen och blanda med en stavmixer tills det är en slät kräm. Tillsätt äggen och blanda igen. Fyll kopparna och baka på 90 grader till smeten ”stannar”, tiden varierar beroende på storleken på koppen.