123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Recept (Svenska)

Filtering by Category: Sweets

Fudge Brownie med Flingsalt

isabella kourieh

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

8 bitar

Tryffel150 g mörk choklad, 55 %
150 g vispgrädde (1 ½ dl)
Flingsalt att strö över

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

 

 

Brownie


150 g osaltat smör
250 g strösocker (2 ¾ dl)
70 g kakao (1 ½ dl)
3 g salt (½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
110 g ägg (2)
60 g vetemjöl (1 dl)

 

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40–50 minuter. Serveras rumstempererad.

Vitchoklad kaka med hallon

isabella kourieh

ca 24 bitar

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vitchoklad kaka:

330 g vit choklad
160 g smör 
220 g vetemjöl (3 ¾ dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
7 g salt (1 tsk)
165 g ägg (3, rumstempererade) 
90 g strösocker (1 dl)
70 g vita chokladknappar eller grovhackad choklad
30  färska hallon

 

Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck bottnen med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den smälta choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Vänd till sist ner chokladknapparna. Fördela smeten jämnt i formen, strö över hallonen och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.