123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Höstig Äppelgalette

Recept

Höstig Äppelgalette

isabella kourieh

PajDeg:

220 g Osaltat smör – kallt

280 g Vetemjöl (4 1/2dl)

15 g Strösocker (1msk)

3 g Salt (1/2tsk)

75 g Kallt vatten (3/4dl)
st ägg till pensling

Pajdeg: Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar att gå ihop. Man ska se små fliser av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.

Topping:

4 st stora Ingrid marie äpplen – skalade och skivade
30 g Strösocker (2msk)
3 g Kanel (1/2tsk)
3 g Kardemumma (1/2tsk)
20 g Honung  (1msk)
15 g Osaltat smör
russin – cognac
hyvlad mandel

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en rundel 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper. Skala äpplen och skiva i lagom tjocka skivor. Lägg äppelskivorna i mitten av degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över. Ringla honung över och strö över strösocker, kanel och kardemumma. Lägg ut små smör kuber och vik över kanterna så att du bildera en ring. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Servering: Vaniljglass eller vaniljvisp