123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

United States of Cakes

 

Nutella Cupcakes

 

Nutella cupcakes
12 st

Ingredienser:

120 g vetemjöl (2 dl) 

190 g strösocker (2 dl)

12 g bakpulver (2 1⁄2 tsk)

4 g salt (1⁄2 tsk)

5 g vaniljsocker (1/2 msk)

40 g kakao (1 dl)

55 g ägg (1)

120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)

75 g Mjölk (3/4 dl)

150 g hett kaffe (1 1/2 dl)

 

Cupcake smet:
Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, olja och mjölk lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en handvisp. Tillsätt lite i taget av det varma kaffet och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt, fyll formarna till 3⁄4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter.
Prova med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

 

Nutella frosting:

150 g mörk choklad, 70%

250 g rumstempererat osaltat smör 

150 g florsocker (2 ½ dl)

10 g vaniljsocker (1 msk)

2 g salt (¼ tsk)

100 g nutella (1 dl)

 

Nutella frosting:
Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke.
Tillsätt Nutella samt choklad vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
Spritsa på dina cupcakes önskad model.